Kuvaaja © Tomi Tuomasjukka

Vaja

Joensuun Kauhojien vuonna 2014 rakennettu melontavaja sijaitsee Joensuun Hasanniemessä. Vajan läheisyydessä on kompostikäymälä, joka on yhteinen Future Club ry:n kanssa.

Vajassa säilytetään seuran kaluston lisäksi jäsenten omaa melontakalustoa ja varusteita. Vajasta on mahdollista vuokrata melontakalustolle paikka myös pelkkää talvisäilytystä varten (ei oikeuta lunastamaan vajan avainta; talvisäilytyksen ajankohta on aikaisintaan syyskuun puolivälistä alkaen ja kalusto on haettava pois viimeistään toukokuun puolivälissä). Vajapaikkaa tai talvisäilytystilaa voi kysyä vajapaikkavastaavalta. Koko vuoden vajapaikka riveillä 1–4 on hieman kalliimpi kuin rivillä 5 tai kasetin hattuhyllyllä.

Vajassa on vajakirja, johon merkitään vajalta alkavat melontalenkit ja seuran retket. Muista myös kirjata paluu vajalle. Vajassa on millimetripaperilla hikimittari, johon voit merkata omat melontakilometrisi (1mm=1km). Viestinävastaava tai taloudenhoitaja ilmoittaa tonnarisuoritukset Melonta- ja soutuliitolle ja kaikki yli 100km:n suoritukset listataan Kauhojien omaan tilastoon vuodenvaihteen jälkeen.

Vajalla on myös vikalista, johon kalustossa ja varusteissa havaitut puutteet ja korjaustarpeet kannattaa listata, jotta niiden korjaus voidaan järjestää. Korjaukset voi tehdä myös itse ja ilmoittaa ne vajavastaavalle.

Kompostikäymälän avain on vajan seinällä. Huolehdi vajan siisteydestä viemällä omat roskasi mukanasi.