Kuvaaja © Jarno Artika

Koskiretki Taivalkoskelle

Aika: 14.–16.6.

Paikka: Taivalkoski

Retken vetäjä: Auvo Salmi, sähköp. auvosalmi@jukranpujut.net ja puh. +358407450710 (Huom! Ilmoittautumiset lomakkeella.)

Taivalkoskella sijaitsee Suomen ainoa slalom-melontakeskus. Slalom-melonta on Suomessa melko marginaalinen laji, jossa koskea lasketaan porteilla merkittyä reittiä erilaisia virtauksia hyödyntäen. Vaikka slalom-melonta lajina ei kiinnostaisi, on sen treenaaminen hyväksi kaikille koskimelojille. Slalom-melonnassa korostuvat virranluku, ennakointi ja kajakin tarkka hallinta. Sen vuoksi se opettaa melomaan koskessa paremmin. Paikallinen slalom-guru Petri Voutilainen on luvannut perehdyttää meitä slalom-melonnan saloihin. Lähtökohtaisesti melomme seuran kalustolla / omilla kajakeilla, mutta on mahdollista kokeilla myös slalom-kajakkeja.

Slalom-sessioiden jälkeen ajamme Kuusamoon jos se vain on vesitilanteen puolesta järkevää. Kuusamossa on ajatuksena meloa Ylä-/Ala-Kitkajokea, mutta jos vesitilanne poikkeaa tavanomaisesta, voi muitakin jokia harkita.

Lähtö on perjantaina 14.6. aamusta. Ajetaan Taivalkoskelle ja melotaan siellä pe ilta ja la aamupäivä. Lauantaina ajetaan Kuusamoon, ja melotaan Kuusamossa su aamupäivä, jonka jälkeen lähdetään kotimatkalle. Kotona ollaan su illalla.

Yöpymiset lähtökohtaisesti teltoissa, Taivalkoskella melontakeskuksen pihassa ja Kuusamossa leirintäalueella. Mökki/AirBnB -majoitusta voidaan tarvittaessa miettiä. Matkat kimppakyydeillä kulut jakaen, ruokailut omakustanteisesti.

Retki sopii koskimelojille, joilla on jonkin verran aiempaa koskimelontakokemusta. Virtaanlähdön, lossauksen ja akanvirtaanmenon tulisi jo sujua, jotta slalom-hommista saisi jotain irti. Varaa lisäksi itsellesi kajakki ja muut tarvitsemasi varusteet varauskalenterin kautta. Jos mietit, riittääkö taitotasosi retkelle, laita minulle viestiä tai soita.

Ilmoittautumiset 8.6.2024 mennessä.