Kuvaaja © Tomi Tuomasjukka

Meloja 1 -kurssi 3/2024

Aika: ma 10.6., ke 12.6. ja to 13.6. klo 17–20.30

Paikka: Länsiviitta 2, Joensuu

Kouluttaja: Tomi Tuomasjukka, sähköp. tuomasjukka@yahoo.com

Hinta: 170€ aikuiset, 85€ alle 18-vuotiaat – Hinta sisältää kurssin, Meloja 1 -kortin ja Joensuun Kauhojien liittymis- sekä jäsenmaksun vuodelle 2024. Käyneenä saa siis osallistua vuoden 2024 loppuun asti Joensuun Kauhojien tapahtumiin.

Opi melomaan hyvässä seurassa!🛶

Meloja 1 -peruskurssilla opetellaan melonnan perustekniikoita ja turvallisuusasioita. Kurssi on rakennettu Suomen Melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksen mukaisesti ja suoritettuasi sen saat Meloja/EPP 1 -taitokortin, jolla voit todistaa osaamisesi esimerkiksi melontaseuraan liittymisessä tai kajakkia vuokratessa. Taitokortti kertoo, että tiedät ja osaat melonnan perusasiat ja olet harjoitellut kajakin käsittelyä. Taitoihin kuuluu kajakin kaataminen ja pelastautuminen, joko parin avulla takaisin kajakkiin tai uimalla kajakin kanssa rantaan. Kaikkien sisältösuositukseen kuuluvien asioiden suorittaminen on taitokortin saamisen edellytys.

Kurssin kesto on 10 tuntia, joka on jaettu kolmelle arkipäivälle/-illalle. Kurssi pidetään Joensuun Hasanniemessä.

Tietoa Meloja 1 -kursseista: https://melontajasoutuliitto.fi/koulutus/melonnan-koulutus/meloja-1-peruskurssi/

Osallistumisen edellytykset

  • Uimataito ja normaali terveys (määritelmä: uimataitoinen pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään).
  • Alaikäinen tarvitsee huoltajan kirjallisen luvan osallistumiseen (sisältäen huoltajan nimen ja yhteystiedot), jos huoltaja ei osallistu samalle kurssille.

Nuorimmat voivat myös tarvita vanhemman mukaan samalle kurssille.
Seuralla on kaksi lasten kajakkia (noin 27–55kg melojalle). Seuralla on myös kaksi kaksikkoa, joilla pienemmänkin lapsen voi ottaa mukaan kurssille melomaan etuaukossa, mutta Meloja 1 -taitokortin suorittamiseksi pitää olla tarpeeksi iso melomaan yksiköllä.

Mahdollisia esteitä osallistumiselle

  • Tajunnan tai tasapainon menetystä aiheuttavat sairaudet (joista hyvä kertoa etukäteen).
  • Voimakas veden pelko (kajakilla kaatuminen ei ole kovin todennäköistä, mutta kaatuessaan meloja joutuu hetkeksi kokonaan veden alle; lisäksi kurssin sisältöön kuuluu kajakin kaataminen ja pelastautumisen opettelu).
  • Vartalon kiertämisen estävät selkävaivat.

Muuta

Ilmoittautuminen

Kursille ilmoittaudutaan ja maksetaan SuomiSportissa, viimeistään perjantaihin 5.6.2024 mennessä. Kurssille mahtuu kymmenen osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu SuomiSportissa

 

Jos ajankohta ei sovi, niin katso myös muut Meloja 1 -kurssimme tänä kesänä! 🙂