Kuvaaja © Jarno Artika

Koskiretki Vekaruskoskelle 30.4.2023

Päivä: 30.4.2023

Kokoontuminen: 8.30 Kauhojien vajalla

Paluuaika: iltapäivällä

Kokemustaso: Koskimelontakokemusta omaaville

Retkenvetäjä: Eveliina Hiltunen, avaimet@joensuunkauhojat.net, puh. 041 467 0954

Ilmoittautuminen: viimeistään torstaina 27.4.2023

Vappuaattona sunnuntaina 30.4. suunnataan koskiretkelle Vekarukselle eli Kotajoelle Tuupovaaraan. Vekaruksella on lyhyellä matkalla kolme II-luokan koskea, jotka ovat keskenään erilaisia mutta kaikki tulvalla yhtä hauskoja.

Koska vesi on kylmää ja virtaama II-luokan koskissa voi kaataa kokemattoman, osallistujilla on suotavaa olla ainakin hieman aikaisempaa koskimelontakokemusta sekä kylmältä suojaava vaatetus (kuivapuku tai märkäpuku ja anorakki, neopreenimyssy, -jalkineet ja -käsineet). Kauhojilla on lainattavaksi useita kypäriä, melontaliivejä sekä koskikajakkeja varusteineen.

Kokoonnutaan Kauhojien vajalle Hasanniemeen, pakataan kalusto ja ajetaan kimppakyydeillä Vekaruskoskelle. Matkaa on 72 km eli noin 1 h 10 min ajomatka suuntaansa. Kannetaan/vedetään kajakit ylimmälle koskelle ja lasketaan jokainen koski muutamaan kertaan, mikä antaa tilaisuuden taitojen hiomiseen. Melonnan jälkeen evästellään kodalla eli ota mukaan myös evästä ja juotavaa. Paluu iltapäivällä, minkä jälkeen ehtinee vielä koskenraikkaana vappuaaton juhliin.