Kauden päätösmelonta Puruvedellä 30.9-1.10.2023

Maksimiosallistujamäärä: 12 hlö

Kauden päätösmelonnan tukikohta sijaitsee Ruokkeen Lomakylässä, josta on varattu kaksi
6 hlön saunallista mökkiä. Sitovat ilmoittautumiset mökkivarauksia varten tarvitaan 10.9.2023 mennessä!

Lähtö lauantaina 30.9. vajalta klo 9.00, josta ajaa Ruokkeelle reilun tunnin. Ruokkeelta reittivaihtoehtoja melontaan on tuulen suunnan mukaan useita – joko kauniille hiekkasärkälle Tiiroosaareen sekä kallioiselle Aittosaarelle, tai vaihthoehtoisesti Levonsaaren kautta Petäjäsaareen, josta pois tullessa voidaan pysähtyä historiallisesti merkittävälle Käräjäkalliolle. Kyseisen saaren kohdalla yhdistyvät Savon ja Karjalan maakuntarajat sekä nykyiset Kiteen ja Savonlinnan kuntarajat (entiset Kesälahden, Kerimäen ja Punkaharjun pitäjärajat). Muinaisella käräjäpaikalla savolaiset ja karjalaiset ovat jakaneet tuomioita ja neuvotelleet kalavesistä jo 1500-luvulla.

Jos tuulen suunta Puruvedellä on kovaa pohjoisen puolelta, on suojaisempaa vettä tarjolla Ruokkeen eteläpuolella Siikasaarenselällä, jonka alueelta löytyy useita kivikautisia asuinpaikkoja. Mahdollista on myös käydä Pyhäjärven puolella melomassa Sarvisalon ympäri (hieman yli 20 km) joko meno- tai tulomatkalla säästä riippuen. Sarvisalon ympärimelonta on ollut suosittu melonta- ja soutukilpailutapahtumana aikaisempina vuosina vuoteen 2015 saakka.

Puruveden (ja Pyhäjärven) suurten järvenselkien vuoksi kokemus avovesi- ja aallokkomelonnasta on suotavaa. Päivämatkat ovat n. 20 km. Melontareiteillä pidämme yhden pidemmän maatauon. Tulistelumahdollisuus on Tiiroossa sekä Levonsaaressa, mutta Siikasaarenselän puolella tai Sarvisalossa ei niitä mahda olla, jolloin esim. ruokatermos on oiva valinta.

Ruokkeen mökit ovat hyvin varusteltuja ja melko uusia, joten mahdollisuus ruoanlaittoon ja saunomiseen on. Tilauksesta päärakennuksesta saa esim. pizzaa ja A-oikeudet on. Omat petivaatteet ja ruokatarvikkeet mukaan.

 

Kenttiä ei löytynyt.